joi, 14 iulie 2016

Șalaru merge împotriva constituției

Șalaru a intrat în gura lumii datorită meseriei îmbrățișate la universitate de doctor veterinar. Lucru care nu –i prea priește în acest moment. Nu întîmplător în biografia sa,  menționează că este absolventul Universității de Medicină și Farmacie Nicolae Testimițeanu. Deși, veterinăria e specifică Universității Agrare.

Șalaru și independența
Între 1990-1994, a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova. Puțin cunosc însă, că în calitatea sa de legislator la un moment dat a refuzat să voteze pentru Declarația de Independență a țării. Motivul invocat suna astfel:  „nu recunosc şi nu am recunoscut niciodată statul Republica Moldova, optez constant pentru reunificarea Basarabiei cu România”.

Or, în alte părți persoana care nu recunoaște sau se îndoiește de existența unui stat este expulzată de pe teritoriul acelei țări, dar nu i se oferă pîrghii administrative ca la noi.

Șalaru și tancurile
De cînd s-a aciut în fruntea Ministerului Apărări, Șalaru lucrează parcă intenționat împotriva statalității țării.  Mai întîi a demontat tancul din faţa Brigăzii II, Infanterie motorizată „Ştefan cel Mare". A crezut probabil că astfel va scăpa de ruși. După care a urmat retorica pro NATO cu care sfidează mereu constituția Republicii Moldova.

 “Scopul NATO este de a ajuta Moldova în crearea unei armate moderne, capabile să se apere singură”. De cine să se apere dle Șalaru?

În primul rînd nu avem de cine să ne apărăm. Conflictul transnistrean și staționarea armatei ruse pe teritoriul țării sunt subiecte care n-au fost remediate pe parcursul a 25 de ani, din considerentul că cei ce s-au ocupat de acțiunile respective au fost deștepți alde dumneata.

În al doilea rînd, în cazul izbucnirii unui război armata locală, chiar și instruită de militarii NATO, este incapabilă să facă față unei posibile invazii.

În al treilea rînd, dumneavoastră că cetățean al acestei țări mergeți împotriva majorității care se pronunță împotriva NATO.


Or, ceea ce promovați cu insistență în acest moment nu este altceva decît instigație la ură și dezordine în masă. Fapt pentru care ar trebui să fiți tras la răspundere penală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu