joi, 18 august 2016

Plahotniuc, cu un PAMPERS nu poți lua președinția

PDM și-a făcut publică lista posibililor candidați pentru funcția de președinte a Republicii Moldova. Deși, mă așteptam să avem careva surprize, PD a mizat pe aceiași indivizi meschini arhi - cunoscuți tuturor, Marian Lupu, Pavel Filip şi Andrian Candu.

Deși, Plahotniuc nu este înclus în listă, el este capul ei, deci nu trebuie de trecut cu vederea, mai cu seamă după ampla campanie socială în care este încadrat.

Despre Vladimir Plahotniuc am scris anterior că începînd cu anul 2007 a fost monitorizat de Interpol. În 2011 ziarul adevărul scria că acesta deținea cetățenie dublă. Potrivit Înaltei Curți din Londra, Plahotniuc este beneficiarul direct al atacurilor raider la Victoria Bank, Banca de Economii și compania ASITO. Presa a scos la iveală că Plahotniuc mai este deținătorul unei vile de lux în Franța. Imobilul nefiind inclus în declarația sa de avere. Concomitent, de cînd se află la guvernare Plahotniuc a reușit să pună laba pe toate instițuțiile statului, dar și să acapareze cele mai importante holdinguri media din țară. În 2014, acesta figura în lista electorală PD la CEC în calitate de șomer.

Deși somer în acte, în 2014 Plahotniuc a reușit să îndestuleze moldovenii cu orez și hrișcă, și să acceadă din nou la guvernare.

Mai nou Plahotniuc consideră că cu un pachet de scutece oferit mămicilor care nasc la Centrul Mamei și Copilului poate cîștiga președinția.

Nu trebuie de trecut cu vederea nici campania lansată pe 16 august”Spune NU violenței în familie”. Deși,  spotul nici n-a reușit să fie vizualizat la Publika deja  era Breaking News: Campania ”Spune NU violenței în familie”, recorduri de vizualizări. Totodată, acesta a înregistrat zeci de comentarii și aproximativ trei sute de distribuiri pe Facebook.  Chiar și oficiul central al PD are mai mulți angajați decît spotul distribuit pe facebook. Hazliu de tot.


Ca și-n cazul canalelor TV, Plahotniuc întotdeauna și-a ținut fundația departe de numele său,  ca brusc acum în toate știrile difuzate de mediile sale să apără denumirea Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS". În felul ăsta omul se pregătește să fie președinte.
 

Următorul candidat pentru prezidențiale este finul Candu.  Fidelitatea finului nu poate fi înlocuită cu nimic, nu întîmplător acesta a participat la privatizarea ilegală a mai multor proprietăți de stat în favoarea păpușarului. Totodată, în calitatea sa de deputat, Candu  a semnat mai multe documente administrative ale unei companii off-shore înregistrate în Olanda sfidînd astfel legea. Candu este  și director general la Prime Management SRL, proprietatea păpușarului.

Potrivit unor experți, Marian Lupu a contribuit la tăinuirea crimei din Pădurea Domnească la comanda păpușarului. La rîndul său, ex-vice ministrul Ghenadie Cosovan îl acuza pe Lupu, în anul 2011, că ar fi bun amic cu interlopul Midoni, alias «Bidon» care ar fi spălat bani prin intermediul firmei Metalferos şi Franzeluţa.

Pavel Filip-fost  director Tutun CTC și al fabricii Bucuria. Din postura sa de Ministru al Tehnologiilor a menținut intenționat prețul înalt la pașapoartele biometrice la comanda păpușarului. Mai mult decît atît,  în timpul conducerii sale, Întreprinderea Registru a fost supusă unui atac raider. Ulterior, însuşi întreprinderea a fost acuzată că a efectuat atacuri raider asupra micilor antreprenori. 

Din funcția de prim-ministru, Filip  ne-a făcut pe toți complici la furtul miliardului. A promis dezghețarea acordului cu FMI pînă la începtul lunii iunie, lucru neîntîmplat pînă în prezent. Referindu -se la subiectul dat, renumitul analist Vlad Socor  a menționat „FMI nici pe departe nu a căzut de acord să reînnoiască finanţarea pentru RM; Guvernarea actuală creează o impresie falsă despre disponibilitatea Fondului”. A majorat salariile la medici, dar le-a tăiat sporurile salariale, ceea ce înseamnă că salariul actual este mai mic decît pînă la majorare.


De un asemenea președinte are nevoie Moldova?


 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu