joi, 20 octombrie 2016

A doua campanie electorală Jurnal susține candidații păpușarului

Al doilea an consecutiv mai marii Jurnalului ne îndeamnă să votăm oamenii păpușarului. Prima dată se întîmpla anul trecut în alegerile locale din 29 iunie. Unde, speriați de “Zina Carabina și invazia rusească”, Constantin Cheianu și  Val Butnaru ne îndemnau să votăm Dorin Chirtoacă fără jenă. Deși, ambii știau că  Chirtoacă beneficia de sprijinul direct a lui Plahotniuc.  

De parcă primarul capitalei stabilește cursul țării și limba ce o vorbim.

De dragul lui Dorin, atît Butnaru cît și Cheianu au închis ochii în fața celei mai mari umiliri aduse susținătorilor Da pe 7 iunie 2015,  de însuși favoritul lor Chirtoacă. Atunci cînd PMAN fusese ocupată abuziv de PL. În timp ce Platforma Da își exprima indignarea față de guvernarea coruptă lîngă Arcul de Triunf, Chirtoacă cînta și dansa împreună cu invitații săi.
Chiar și așa, cu două zile înainte de scrutinul propriu-zis din 29 iunie,  Val Butnaru susținea: “În pofida faptului că nutresc un dezgust profund faţă de ambii candidaţi, Chirtoacă și Greceanîi,  la postul de primar al municipiului Chişinău, luasem decizia să vă vorbesc azi despre necesitatea votării în favoarea răului cel mic. Fie şi din banalul considerent ca să nu-i oferim lui Dodon tâmpita ocazia să jubileze”.

Și turma, evident a votat Chirtoacă.

De parcă nu era de ajuns epopeea de anul trecut.

După ce le-au boțit propriul candidat ne îndeamnă să votăm pentru candidatul susținut de Plahotniuc, pe Maia  Sandu.

Cîtă încredere aveți dtră domnilor în Victoria Nuland? După ce și-a anunțat susținerea pentru Plahotniuc, ulterior pentru Maia Sandu.

Nu vi se pare ciudat faptul că Plahotniuc și PD –ul o va vota direct pe ea, lucru pe care îl ve-ți face inclusiv și dtră?

Ce  ve-ți spune în momentul cînd  Sandu nu-și va respecta promisiunea de-al întemnița pe păpușar, dar va semna pentru investirea acestuia în fruntea executivului?

Este mai mare încrederea în Maia Sandu decît angajamentul asumat de Da în fața protestarilor?

Prin ce s-a remarcat dna Sandu, de o promovați cu atîta intensitate?
Merită ea votată?

P.S. Nici Sandu, nici Dodon oricît nu s-ar „screme”nu ne pot integra nici în UE nici în UV. Așa că speculațiile de genul tancurile rusești, Putin, aderarea la UE în 2019, etc, sunt doar trucuri de moment pentru a sustrage atenția de la sărăcia aciuată de ani buni.
Deșteptarea Moldova!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu