luni, 24 octombrie 2016

Nantoi, curva politicii autohtone o face pe Mesia

Deși, e plină voxpublika de gangsteri plahotniucizați trebuie să recunosc că nu toți au acces la tv ca tovarușul Nantoi. Pe lîngă faptul că-i consilier municipal, este și membru al Platformei Civice DA, respectiv popularitatea îi este asigurată în toate mediile. Lucru extrem de important pentru Plahotniuc care prinde trei iepuri deodată.

1.    Pregătirea terenului pentru candidatul PD la prezidențiale
2.    Distrugerea oponentului politic
3.    Preluarea informației de toate mediile posibile, inclusiv Jurnal.

La prima vedere Nantoi nu se deosebește cu nimic de alții. Un personaj tipic, mic de statură, dar cu capacități vaste  în a ghicitului în bobi.

O primă căutare pe google, scoate în evidență un personaj lecturat, trecut parcă prin viață, cu vaste poziții pînă acum. Respectiv, fără temeri că omul ăsta ar avea ceva de ascuns,  dar realitatea este cu totul altfel. În anul 1970 Nantoi a absolvit Institutul Politehnic din Chișinău, inginer de ocupație. Cu care se tot laudă peste tot că ar fi fost unul din cei mai buni studenți din promoția sa. Ceea ce este interesant este că Nantoi nu și-a etalat niciodată notele. Motiv pentru care am decis să sap mult mai adînc, iar ceea ce am descoperit ulterior m-a lasat mască. Astfel, datorită unui prof comun, din motive lesne de înțeles n-o să-i divulg numele, aflu că dnul Nantoi a fost unul din cei mai slabi studenți la disciplina dumnealui. Potrivit profesorului universitar, punctul maxim la care se ridica studentul Nantoi era un 3, cu 2 puncte în avans, astăzi echivalentul unui 7 tras de coadă. Nici la celelalte discipline nu era mai bun, adăugă profesorul. Respectiv, nu e nume de mîndrie a universității.

Deși, potrivit wikipedia, Nantoi ar fi fost vicepreședinte al Sfatului Frontului Popular din Moldova, ulterior membru al PSDM, creat de el în 1990 și vîndut 20 de ani mai tîrziu contra unei sume fabuloase lui Braghiș. Întrebat de acest lucru în cadrul unei emisiuni tv, Nantoi a rîs cu gura pînă la urechi, întrebînd la rîndu-i cei rău în asta, practic nimic, dar cînd te gîndești că ți-ai vîndut încrederea cu tot cu echipa doar de 
dragul propriei satisfacții nu e chiar ok dle Nantoi. Ulterior, devine membru  PD.

Astfel, în perioada 2009-2010 pe Nantoi îl găsim în legislativ în fotoliul PD.  Trei ani mai tîrziu, mai exact 2013, televiziunea păpușarului, Publika tv îl desemnează  politologul anului, deși în concurs erau incluși politologi extrem de serioși.

Nantoi este și membru al consiliului de administrație a asociației condusă de Victor Chirilă conectată direct la Plahotniuc. În cadrul tuturor aparițiilor tv susține un singur lucru: “Care Plahotniuc și hoții? Vin rușii, iar voi vorbiți de hoții”.

Scopul pe care-l realizează Nantoi e unul sofisticat: să sustragă atenția de la afacerile păpușarului, invocînd de fiecare dată ideea cu “mîna Moscovei”.  Pe înțelesul tuturor, Nantoi trebuie să schimbe agenda discuțiilor protejînd astfel imaginea păpușarului. Și cine nu crede întrebați-l, ce opiniei are despre păpușar? Veți vedea cum se bîlbîie. Exact ca și Voronin.

Pentru a părea echilibrat și independent s-a aciuat în Platforma Civică DA de unde transmite mesajul păpușarului.

Despre Oazu Nantoi se mai cunoaște că ar fi inițiatorul proiectului 3D, privind soluționarea conflictului transnistrean, dar și „un mare expert” pe reunificarea țării. Cert este faptul că în ambele formule Nantoi în loc să contribuie la soluționarea problemelor le-a blocat definitiv. Astăzi acest format este mai nefuncțional, iar Nantoi rîde, de mare expert ce e.

Apropo, întrebat în calitate de analist cum poate fi depășită situația actuală, dînsul a răspuns: sunt două căi. "Prima soluție ar fi maidanul sau revoluția de catifea, ceea ce nu presupune victime sau alegeri". Dle Nantoi, vă reamintesc o revoluție am avut în 2009, consecințele le cunoștem cu toții. Mînțănim de sfat. Iar cea mai mare rușine a dtră în calitate de politician, cîtindu-l pe Dodon acum, este să săriți cu parașuta în politică de atîtea ori și niciodată să nu se deschidă. Și, dacă anterior reușeai să manipulezi generația de vîrsta dumitale, pentru generația mea ai termenul expirat. 

Sincere Felicitări dle doctrinar, pensionar, parașutist, expert și simplu cetățean!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu