joi, 8 decembrie 2016

Zotea mărul discordiei în PL

“Unele femei în sec XXI sunt foarte emancipate, vor să fie primele peste tot și încep să-și dirijeze viața personală și cea de cuplu de la înălțimea tocului cui? …, bărbatului trebuie să-i dai destulă libertate, nu trebuie să-i tai elanurile masculine, dar trebuie să-i dai de înțeles că are o responsabilitate… ”, Dina Ghimpu.

Ghimpu renunță la Șalaru nu și la Zotea
Ruptura dintre Ghimpu și Șalaru pare a fi irevocabilă. Deci, automat o pierdere pentru PL, care în mare parte s-a ținut anume lui Șalaru. Motivul? Unul cît se poate de banal, dar transparent, Alina Zotea, de care Ghimpu nu se poate despărți nici pe colacul closetului.


Despre ruptura dintre cei doi, a anunțat mai întîi Mihai Ghimpu în cadrul unei dezbateri electorale. Însoțit de mesajul "nimic nu va fi cum a fost, problema nu va rămîne astfel". O fi fost replica lui Ghimpu, sau  premeditată mai întîi de Zotea? Oricum, una peste alta duc la eliminarea lui Șalaru din partid.


Deși, public atît Ghimpu cît și Șalaru neagă excluderea ultimului din partid, oamenii lui Zotea susțin contrariul:  “pe 22 noiembrie Mihai Ghimpu, i-a cerut președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului liberal al Apărării, Anatol Șalaru. Întâlnirea a fost solicitată de liderul PL”.  Apropo, ca debarasarea să nu ridice multe semne de întrebare Ghimpu își acuză colegul de cîrdășie cu Dodon. Motiv ce mă face să cred că  liderul PL și- a epuizat unicul neuron funcțional.

Zotea eroina aniversării a 65-a 
Cu 3 zile înainte de întîlnirea cu Timofti, Ghimpu și-a sărbătorit 65 de ani într-un local de lux. La eveniment n-au fost observați fruntașii PL. Întrebat în cadrul unei emisiuni tv de ce a lipsit de la evenimentul grandios, Șalaru a găsit cea mai infamă scuză: “am fost plecat o săptămînă. Am fost sau nu invitat nu mă interesează”.  În schimb s-a simțit din plin prezența Alinei Zotea. Care și de această dată n-a ezitat să arate lumii cine e “dna Ghimpu” cu adevărat.   Ținuta ei este grăitoare.


Zotea conducător al stafului electoral
În majoritatea cazurilor însuși președinții de partid își dirijează campaniile electorale, pentru o mai bună funcționalitate. Nu și la PL, unde lucrurile au stat cu totul diferit. Din tot partidul Liberal,  Ghimpu a considerat că Zotea este persoana cea mai competentă  pentru ai asigura victoria. Nu întîmplător a mers pe pașii ei, lansarea la Iași, întîlniri cu studenții basarabeni în România, neglijînd electoratul autohton. Rezultatul unul pe măsură, 1,8%. Un procentaj mai prost nici că a fost înregistrat vreodată de PL.


 Zotea răsfățată pe deplin de Ghimpu
Alina Zotea nu ezită să-și etaleze luxul cu care Ghimpu o răsfață. Pentru „munca sa” este răsplătită cu Range Rover, precum și genți care depășesc lejer suma de 22 mii de lei. Vacanțele la rîndu-i sunt nelipsite, unde e Ghimpu acolo e și Zotea.


Reamintesc, precedente în PL mai sunt. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu