marți, 26 aprilie 2016

Maia Sandu infiltrată-n DA de Plahotniuc



Maia Sandu este probabil cel mai dubios personaj ce-a rîvnit vreodată la șefia statului moldav.

Fără partid, doctrină și lozinci, a reușit în timp record să răstoarne recordurile în materie de sondaje FOP, IRI, ASD. De parcă ar întruni cunoștințele și carisma  lui Lenin, Roosevelt,  Ghe Guevara la un loc. Cu toate că și ăștea au muncit mai mult pînă a fi atît de populari.

Situația devine mai penibilă  cînd mă gîndesc că dna Sandu n-are nicio poziție față Plahotniuc și de sistemul creat de acesta.  Sistem în care nu s-a sinctisit deloc cît era  membră.

Cum se face că la orice protest de avengură Maia Sandu părășește teritoriul Republicii Molodva, la fel ca Usatîi și ca Plahotniuc?

Să fie oare o coincidență sau coincidența în cazul ambilor e  dictată din hotelul Nobil?

Semne de întrebare apar și-n cazul apariției ei în Platforma DA. Platformă de care îi este rușine apropo. Or, un lider cu verticalitate care se vrea în solda poporului, nu  poporul în solda liderului, se omogenizează cu propriul electorat. Ceea ce lipsește-n cazul dumneaei  cu desăvîrșire.

În loc să înfrunte situația de pe scenă, să se expună tranșant asupra problemelor, să pronunțe numele păpușarului, se  menajează  perfid sub niște ochelari de soare. Mai că și sub paranja. Îi provoacă vomă și dezgust cetățenii obosiți și chinuiți? Doar, în piață lumea miroase a bălegar nu a parfum Chanel cu care e obișnuită această doamnă.

Regretabil dnă Sandu  că mesajul pe care  nici macar nu-l aveți,  chipurile  e mai popular decît cel al lui A. Năstase.

P.S.
Iertată-mi  fie  impertinența, dar nu cred nici în coincidența sinceră a bloggerilor lui Plahotniuc de-a vă lăuda pe gratis.  Precum nu cred în intenția dumneavoastră sinceră de-a fi președintele întregului popor.




joi, 21 aprilie 2016

Este Dodon candidatul lui Plahotniuc pentru Prezidențiale?

Tot mai multe voci, și în primul rînd ex consilierul lui Vlad Filat, Renato Usatîi,  susțin că Dodon ar fi candidatul lui Plahotniuc la prezidențiale. Fară probe, documente, argumente. Așa cum e obișnuit la moldoveni.

Doar că la o analiză superficială, aceste aberații sunt ușor spulberate.

S-o începem cu însuși autorul acestor aberații-Renato Usatîi.

De ce-ar trebui să-i dăm crezare lui Usatîi precum că Dodon s-ar fi înțeles cu Plahotniuc pentru președinție?  Cum poți să-l crezi pe un individ, care a fost eliberat din izolatorul CNA după 72 de ore, cînd are la activ 16 dosare penale, gravitatea cărora este mult peste cel al lui Filat! Cum se face că liderul PLDM este închis, iar Usatîi nu? Răspunsul îl găsiți doar la el și Plahotniuc.

Dacă ar fi așa cum insinuiază Usatîi,  cum se face că anume PSRM susține majoritatea revendicărilor protestatarilor exprimate în cadrul rezoluției din PMAN (alegeri anticipate, demisia sefilor PG, BNM, SIS, etc)?

Dodon a susținut și susține în continuare alegerea președintelui de către popor, precum și declanșarea alegerilor parlamentare pentru reconfigurarea clasei politice actuale. Alegeri care ar putea schimba  mult structura partidelor în parlament, chiar și așa Dodon își riscă cele 24 de fotolii. Dacă ar fi fost susținut de Plahotniuc putea Dodon solicita aceste lucruri? Evident că nu, doar PD s-a opus de nenumărate ori împotriva declanșării alegerilor parlamentare.

Și dacă Usatîi are dreptate, de ce toți invitații emisiunii Replica de la Prime îl fac cu ou și oțet pe liderul PSRM? Același lucru se întîmplă pe rețelele de socializare.
Pe 24 martie curent, ziarul Timpul, apropiat păpușarului,  publica datele unui sondaj efectuat de Fondul Opiniei Publice, potrivit căruia Dodon ar fi principalul favorit la prezidențiale urmat de Maia Sandu. 
Același sondaj mai evidenția că numărul unioniștilor a crescut de la 21 la 23%. Sondajul mai arată că Dodon ar fi favoritul alegerilor prezidențiale. Ce face Usatîi? Sare în capul lui Dodon. Chipurile Plahotniuc ar sta în spatele sondajului, care-l desființează de altfel chiar pe Plahotniuc.  
Pe  19 aprilie, TIMPUL a lansat  campania „DODON, ARATĂ CERERILE!”. În cadrul campaniei, Dodon e atacat, criticat și tăvălit prin noroi în cel mai abominabil mod posibil. Doar că Usatîi nu observa acest lucru….Vă miră de ce?
Dar să presupunem că Usatîi, în delirul său, ar avea dreptate.

Dar, firesc apare o întrebare.

Chiar este Plahotniuc nebun de-a binelea ca să cedeze  o așa instituție importantă, cum e presedinția, principalului oponent de stînga? 

Poate fi Dodon mai apropiat decît finul Candu, nașa Apolschi sau Marian Ilici? Sigur că nu. Ideea că astfel Plahotniuc s-ar apropia din nou de Federația Rusă este un mit.

Or, Plahotniuc a demonstrat că poate tot de unul singur. Respectiv, n-ar avea nevoie de Dodon ca intermediar.




miercuri, 13 aprilie 2016

Despre plahounioniștii Cosovan și Dabija

Pe 27 martie la Chișinău s-a consumat evenimentul “Dăm start Unirii”. Întîmplarea fără precedent a întrunit circa 7 mii de cetățeni, potrivit poliției. Mai mult din jumătatea celor prezenți, în scuarul TNOB, au fost aduși din România. Ceea, ce m-a făcut să cred că cifra oferită de sondajele sociologice din Moldova, potrivit cărora,  21% dintre moldoveni se declară români, este un mit înflorit. 
Startul evenimentului a fost dat la Palatul Național  “Nicolae Sulac” în prezența a 1500 de invitați de pe ambele maluri ale Prutului, prin crearea Sfatului Țării 2. Marea mi-a fost mirarea să văd cum adevărații unioniști prezenți la eveniment se lăsau prostiți de pseudo- unioniștii locali, care de-a lungul timpului și-au perindat osanele atît cu estul, cît și cu vestul.  Pentru început mă voi referi la 2 din ei: Ghenadie Cosovan și Nicolae Dabija.
Despre primul am aflat curînd că era viceministru al afacerilor interne pe timpul lui Voronin, cunoscut tocmai prin românofobia sa. Apropo, credeți că  un unionist putea deține așa funcție, și încă la MAI, dacă nu-și proba moldovenismul și ura față de statul vecin?
Probă a acestor constatări servesc și alegerile parlamentare din 2010. Pe listele cărui partid era acest așa zis “unionist”? Nu veți crede….Acesta mergea plin de sine pe lista Partidului Umanist din Moldova condus de Valeriu Pasat, care a pledat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală! În calitate de argumente erau menţionate „afinităţile spirituale între poporul rus şi cel moldovean”
Potrivit unor portaluri de știri, în ajunul evenimentului consacrat unirii, Cosovan s-ar fi întînit cu omul de afaceri Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc cu care a și coordonat acțiunile din 27 martie.
Excepție nu face nici cel de-al doilea menționat, Nicolae Dabija. Din trecutul acestuia aflu că în noiembrie 1978 Dabija Nicolae devine membru cu acte în regulă a PCUS. Între timp, în perioada anilor 1975-1982 a deținut funcția de secretar al organizației consomoliste al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Ulterior, pentru activitatea prodigioasă a fost numit vicepreședinte al comitetului moldovenesc de prietenie sovieto-vietnameză. Din postura respectivă a fost decorat de CC al consomolului din US și Moldova cu diploma de onoare.

În perioada renașterii naționale, mai exact 4 mai 1988, Dabija declara că părinţii lui s-au aflat sub ocupaţie română în perioada anilor 1941–1944. Limba de stat era moldovenească,  iar româna după Dabija era o limbă străină cetățenilor acestei țări.

Epopeea Dabija nu se oprește aici. Pe 29 noiembrie 2008, din cauza minciunilor despre trecutul său comunist, Dabija este exclus din componența Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului. Din actul  INST: “ACADEMIA ROMANA
INSTITUTUL NATIONAL PENTRU STUDIUL TOTALITARISMULUI
Str. Arh. Gr. Cerchez nr. 16, sector 1, Bucureşti
Tel. 230.69.92/230.61.14, fax. 230.76.82
http://www.totalitarism.ro/
EXCLUDEREA DOMNULUI NICOLAE DABIJA
Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, institut autonom aflat sub egida Academiei Romane, comunica decizia de suspendare a calitatii de membru al Consiliului Director al INST a scriitorului din Republica Moldova, Nicolae Dabija.
Am luat aceasta decizie ca urmare a recentelor dezvaluiri privind trecutul sovietic intunecat al lui Nicolae Dabija.
Consideram deplorabil ca dl Nicolae Dabija, absolvent al Institutului Maxim Gorki de la Moscova, a socotit de cuvinta sa-si ascunda activitatea de comsomolist si propagandist comunist-leninist, ca nomenclaturist, membru si secretar al unor organisme bolsevice de trista amintire, adulator al lui Vladimir Ilici Lenin, pe care il canta in presa din RSSM chiar in timpul marilor lupte pentru limba si grafia romana, din 1988.
Consiliul Director si Consiliul Stiintific al INST, for care nu poate tolera nici un instrument al aparatului de represiune comunist, cu atat mai mult a celui bolsevic, va analiza de urgent Dosarul Dabija in vederea excluderii sale definitive din orice forum afiliat noua.
Din acest moment Nicolae Dabija este suspendat automat si ii solicitam sa ia nota de decizia noastra irevocabila.
Director
Prof Dr Radu Ciuceanu
INSTITUTUL NATIONAL PENTRU STUDIUL TOTALITARISMULUI
29.11.2008
Nu trebuie de trecut cu vederea nici anul 2013, cînd din postura de președinte al comisiei pentru susținerea examenelor de stat de la Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică a unei instituții private de învățămînt superior, Dabija a favorizat promovarea a peste 15 studenți, tîrîtori de opinci, cu note maxime. Cum a fost posibil așa ceva dle? Prin ce miracol studenții respectivi au devenit eminenți în decurs de-o zi?
Cu ce ocazie ați criticat activitatea socialistului Bătrîncea (ruperea harții României mari în parlament) din moment ce personal ați slujit osanele lui Lenin? (a se vedea ediţia de vineri, 29 ianuarie 1988, a ziarului „Tinerimea Moldovei”).

De ce în biografia dumitale lipsește nota informativă de mai sus? Ți-e cumva rușine dle tovarăș comunist?

După toate astea pretinzi a fi exemplu pentru generațiile tinere.
Rușine...

Deci, dacă pînă acum aveam unioniști, acum avem plahounioniști.


luni, 11 aprilie 2016

Usatîi luptă contra lui Dodon

Încă de la independența sa, Republica Moldova s-a aflat între două punți extrem de importante, apărate cu dinții de taberele pro Europa și pro Rusia. Procesul amplificîndu-se odată cu venirea comuniștilor la putere. Dar, punctul maximal a fost atins în 2009, cînd forțele de dreapta au reușit să creeze o majoritate parlamentară pro-europeană. Între timp, relațiile noastre cu estul s-au înrăutățit brusc din cauza lipsei de interes a guvernanților de-a ajunge la un numitor comun pe plan economic și politic. O încercare eșuată a existat din partea lui Filat în 2012. Fiind aspru criticat după, precum că ar împedica cursul pro european, ceea ce nu era adevărat. Deoarece, acest parcurs este neclar pînă acum, nici măcar europenii nu mai știu ce vor atunci cînd vine vorba despre noi. Pînă la urmă vom rămîne doar cu liberalizarea regimului de vize nimic mai mult.
Importanța țării noastre pentru Federația Rusă ar fi fost extrem de incisivă ca la început, dacă nu izbucnea războiul din Siria și Ucraina. Țări în care Putin într-adevăr are un interes sporit. Între timp, noi am rămas undeva în umbră, marea bătalie dîndu-se de astă dată nu între europeni și ruși, ci între taberele politice din țară. Putin mulțumindu-se cu o coaliție de stînga, în oricare ecuație n-ar fi. De asemenea, a scăzut și interesul europenilor pentru Republica Moldova, din aceleași motive pentru care luptă Putin acum.
…….
Așa cum am menționat mai sus, ceea ce se întîmplă actualmente în Republica Moldova nu este o luptă între vectorul extern, ci o confruntare deschisă între dreapta cu dreapta și stînga cu stînga. Respectiv, partidele pro-europene luptă pentru  excluderea PLDM-ului de la guvernare, PLDM-ul luptă cu proprii membri,  iar Usatîi a început războiul contra lui Dodon, tatonînd terenul pentru eventualele alegeri.
Dreapta contra drepții
Odată cu arestarea lui Filat existența coaliției de guvernare a devenit incertă. Lucru confirmat atît de membrii PLDM cît și ai celorlalte formațiuni politice. Disputele amplificîndu-se pe marginea demiterii procurorului general și al șefului CNA. Lucru inacceptat de PDM- PL. Asta deși, anterior, Ghimpu susținea cu ambele mîni inițiativa PLDM-ului. Dar, după ce s-a aflat că, nepoțelul drag, Chirtoacă are 600 de dosare pe rol s-a inversat problema. Ba mai mult, tandemul Ghimpu- Lupu ar putea susține joi, 29 octombrie, moțiunea de cenzură lansată de PSRM, susținută de PCRM, pentru demiterea guvernului Streleț, dacă PLDM-ul nu se supune rigorilor înaintate de Plahotniuc. Avertismentul a venit din partea finului Candu care a ținut să menționeze: Ne deranjează atitudinea agresivă a celor din PLDM. I-am simţit în ultimul timp cu un picior în afara alianţei”.  
http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/10/27/candu-il-avertizeaza-pe-strelet-pd-ar-putea-vota-motiunea-de-cenzura-impotriva-guvernului/ Apropo, tot Candu a fost cel care a sărit în apărarea lui Chetraru, la solicitarea prim-ministrului Streleț privind demiterea acestuia. http://unimedia.info/stiri/video-candu-sare-in-apararea-lui-chetraru-cererea-privind-demisia-sefului-cna-este-abuziva-103033.html  Oare de ce? Același lucru l-a făcut Timofti azi prin promulgarea legii cu referire la CNA. Este limpede acum că demisia acestuia ar putea însemna scufundarea PDM.

PLDM-ul luptă cu proprii membri de partid
Dă-i omului pîrghii politice să-ți arate cine e de fapt. Mă refer la premierul Streleț căruia i s-a ridicat „manca” în piept cum zice moldovanul.  După ce-a fost numit în fruntea partidului Streleț a început o amplă campanie de curățare a PLDM-ului, prin denegrări masive în adresa celui care pînă mai ieri i-a fost șef. Astfel, în cadrul unei emisiuni tv, Streleț a menționat că Vlad Filat ar putea fi exclus din PLDM. http://adevarul.ro/moldova/politica/filat-exclus-pldm-i-demostra-vinovatia-fraudele-dela-bem-1_562f19d0f5eaafab2c139ff7/index.html Concomitent, pentru a se eschiva  de partea sa de vină,  acesta a pasat toată vinovăția pe seama lui Filat, menționînd că nu are nicio tangență cu firma Caravita CO, din contra liderul PLDM i-ar datora 9 mil de lei. http://www.realitatea.md/filat-ii-datoreaza-lui-strele-9-milioane-de-lei-detalii_28849.html Asta, deși liderul PSRM a menționat în cadrul unei conferințe de presă că prim-ministrul este coproprietar la Caravita CO. Fapt demonstrat ulterior prin probe video. http://agrobiznes.md/video-filat-si-strelet-surprinsi-cum-inspectau-tehnica-si-terenurile-agricole-caravita.html. Apropo, Streleț a demonstrat  că în loc de obraz ar avea chirză și l-a atacat pe Dodon în judecată pentru că l-ar fi demascat. Cîtă impertinență dle Streleț.

(De)Curcanizarea lui Usatîi
Deși, în timpul alegerilor locale din vară, Dodon -Usatîi și-au declarat iubire veșnică. Jurămîntul n-a ținut prea mult. Deoarece, Usatîi, indignat de acțiunile șefului său Plahotniuc, s-a răzbunat direct pe liderul PSRM,  pe care îl acuza deschis de trădare „Deja încep să mă satur… reprezentanții PSRM votează pentru președinții de raioane din partea PD pe întreg teritoriul țării. Curcănizmul trebuie oprit”. http://www.trm.md/ro/politic/replici-dure-dintre-renato-usatii-si-igor-dodon/ Însă, ceea ce uita să menționeze la moment Usatîi, era că acei indivizi ai PSRM care au votat erau presați de Plahotniuc, cu dosare penale fabricate și diplomate pline cu bani, doar pentru a slăbi structurile teritoriale ale socialiștilor. http://blogs.noi.md/blog/2015/07/10/30-de-mii-de-euro-pentru-un-vot-in-crearea-coalitiilor-locale/ Atacurile au mai continuat, dar nu pentru mult timp. Ca să ajungem în toamnă să vedem că marea dragoste a revenit. Evident, nu la fel de profundă ca la început, dar suportabilă aș zice eu. În caz contrar, nu-și conjugau efortul să protesteze împreună. Dar, și aici pînă la un anumit punct, deoarece, Usatîi iar a visat năluci la revenirea în Moldova. Potrivit liderului PN, corturile lui Dodon din fața Parlamentului și Ministerului Agriculturii, ar putea fi scoase în mai puțin de 10 min, iar dînsul ar protesta de unul singur. Reinvocînd curcanizarea Moldovei, etc. Aici voi puncta doar cîteva repere:
-         În timpul alegerilor din noiembrie 2014, Dodon s-a bucurat deschis de susținerea lui Putin, ceea ce cu Usatîi nu s-a întîmplat, și nu se va produce.
-         Pe ultima sută de metri, Usatîi a fost exclus din campania electorală de șeful său Plahotniuc, în timp ce PSRM a fost menținut datorită presiunilor europenilor. Asta deși, este un partid a căror viziuni, contravin UE.
-         Dacă Dodon  ar fi întradevăr curcan cum se exprimă Usatîi, Putin nu și-ar fi permis sie, nici subalternilor săi să iasă la întrevederi deschise cu  acesta.
-         Dodon beneficiază de susținerea electoratului rus, inclusiv intelectualitatea rusă, pe cînd electoratul lui Usatîi este compus din rămășițele altor partide, care n-au fost niciodată cointeresați să particie la vot fără 50 de lei, și un pahar de alcool.
-         Însuși, portalul rusesc NTV susține că Usatîi este spion FSB. https://www.youtube.com/watch?v=8VHdrA8K0MA
Deși, nici pînă acum nu-l pot înțelege pe Dodon, din moment ce dispune de sprijinul majorității electoratului de stînga, de ce mizează pe Renato, pe omul păpușarului. Or, din această ecuație el este marele pierdant, nu Usatîi și nu Plahotniuc.
Usatîi s-a autodenunțat
Ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău, vineri seara, Usatîi singur s-a deconspirat, în timp ce privea la stînga și la dreapta, așteptînd parcă să se producă ceva. Lucru care s-a și întîmplat, dar nu tocmai cum programase dînsul. La eveniment erau prezente mai multe televiziuni, prevenite din timp de circul ce trebuia mediatizat intens, dar numai Realitatea TV a putut trece cordonul și-a stat secundă de secundă alături de Usatîi. Oare de ce? Întrebat despre acest lucru de Natalia Morari, dînsul a zis că nu cunoaște cum de s-a produs miracolul. Chiar și așa nu acesta era răspunsul cel mai important, ci tocmai ce căuta Ana Ursachi în acel moment pe aeroport alături de Realitatea TV ? De ce Ursachi a acceptat să-i facă jocul vineri și după?  Contra care-i sume s-a defăimat întratît? La care se adaugă întrebările legate de conexiunea sa, a lui Usatîi, cu Plahotniuc. http://tv7.md/ro/politica/26-10-2015-politica-cu-renato-usatii/

Concluzie: Republica Moldova este un stat capturat din 2011. Curățarea regimului mafiot, tălhăresc, corupt se face doar de noi electoratul, dar nu de ruși și nici de europeni.


miercuri, 6 aprilie 2016

ONG-urile, mașinării de spălat bani

La etapa actuală pe teritoriul Republicii Moldova activează 11 mii de ONG-uri, despre activitatea cărora nu se cunoște mai nimic. Dar toate activează pe banii cuiva.  Mai exact pe fondurile din est și vest, transformîndu-se astfel în adevărate mașinării de tocat bani.

Potrivit datelor oficiale, pe care ni le oferă Cancelaria de Stat, reiese că din 2001 pînă în 2015 doar 119 ONG-uri, din 11 mii existente,  au beneficiat de sprijin extern în sumă de 21.8 mln euro. Să nu credeți că celelalte au stat pe sec, au accesat și ele fondurile externe doar că nimănui nu-i este convenabil să declare banii care nu mai sunt.

Cum funcționează mașinăria ONG-stă?
Din totalul ONG-urilor înregistrate la Ministerul Justiției, 90% s-au contopit de-a lungul anilor cu clasa politică și actul guvernării, prin generarea de cadre instituțiilor de stat partajate politic.

Spre exemplu: Asociaţia pentru Politică Externă- a fost înființată în anul 2003.  Este una dintre principalele „think tank – uri” din Moldova pe domeniul politicii externe care îşi propune să susţină procesul de europenizare, integrare în Uniunea Europeană şi soluţionare a problematicii transnistrene. 
Membri ai asociației sunt:
- Iurie Leancă,  Prim-ministru al Republicii Moldova;
- Igor Corman, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova;
- Ion Sturza, Ex Prim Ministru al Republicii Moldova;   
- Nicu Popescu, cercetător, Institutul European de Studii de Securitate, Paris;
- Victor Chirila, Director Executiv, Asociaţia pentru Politică Externă (APE);   
-Nicolae Chirtoacă, Fost Ambasador al Republicii Moldova în SUA;
- Valeriu Gheorghiu, Ambasadorul Republicii Moldova în Spania;
- Ion Stavila, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina;
- Ştefan Gorda, Ambasadorul Republicii Moldova în Cehia;
- Dr. Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Franţa;
- Anatol Ţăranu,  Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă;
- Andrei Popov, Ambasadorul Republicii Moldova în Austria;
- Eugen Revenco, Consilier al Președintelui Parlamentului Republicii Moldova;
- Eugen Carpov, Viceprim Ministru responsabil pentru reintegrare;
- Victoria Bucătaru, Director de programe, Asociația pentru Politica Externă;
-  Radu Vrabie, Director afaceri corporative și juridice, British American Tabacco. Asociația are la bază cei mai puternici parteneri externi ai RM:Friedrich-Ebert-Stiftung (FES);  Unitatea Asistență Oficială pentru Dezvoltare a Ministerului Afacerilor Externe; Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional din Bratislava.

Respectiv, în loc să creeze proiecte ce-ar apropia RM de UE, proiecte care ar soluționa conflictul transnistrean , indivizii respectivi fie și-au creat propriile partide politice, fie au devenit la rîndu-i membri a celor mai corupte partide din MD. Și au uitat astfel, menirea asociației din care fac parte pînă în prezent. De exemplu: Leancă -PPEM, Corman-PD, Sturza – membru al celei mai mari organizații „Panama Papers”, Chirtoacă N.- PPDA, Serebrean-PD, Popov-PD, etc.  Obiectivul integrării europene le-a devenit străin, iar o parte din finanțatorii asociației au devenit automat finanțatorii partidelor al căror membri sunt.

O altă parte, membri și ei ai asociației sus menționate, și-au creat la rîndu-i “institute”, menirea cărora este neclară pînă în prezent.
Un exemplu clasic în acest sens servește  institutul Politicon- director Anatol Ţăranu. Institutul respectiv a fost conectat direct la Vlad Filat, lucru recunoscut de însuși Țăranu în cadrul unei emisiuni TV. Principalul obiectiv al institutului a fost ridicarea ratingului factorilor de decizie din PLDM. După arestarea lui Filat, n-am văzut să apară niciun clasament al politicienilor realizat de Politicon. Aici  s-a terminat și finanțarea.
În schimb, în timpul aparițiilor la TV așa numiții experți ai societății civile în loc să critice cu vehemență guvernarea coruptă, se axează pe distrugerea opoziției, sperie lumea cu venirea tancurilor rusești, inducînd subtil ideea ca  Unirea este principala soluție de-a scăpa de oligarhi.
O altă instituție care servește unor scopuri nebuloase este asociația  ADEPT-director Igor Boțan, anterior principalul apărător al păpușarului, astăzi marele susținător al poporului și principalul manipulator de la postul TV7.
Membri ADEPT au fost Corneliu Gurin- fost procuror al capitalei și Cristina Țărnă- actualmente director adjunct al CNA, instituție subordonată păpușarului.  Nici pînă acum nu-i clar ce interese urmărește Boțan? Care-i rolul său în DA?

Contopirea societății civile cu guvernare
Alte peste 100 ONG-uri sunt incluse în actul guvernării. Potrivit site-ului parlamentului, fiecărei comisii parlamentare îi revine în mediu cîte 30 de asociații și organizații non-guvernamentale. Mă voi opri la exemplu  relatat recent legat de Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media

Pe 30 martie guvernul Filip a votat proiectul legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. Legea a fost botezată de majoritatea jurnaliștilor  ca „Big Brother”. Legea obligă operatorii de telefonie și internet să stocheze și să arhiveze datele utilizatorilor pentru o perioadă de 6 - 12 luni, să blocheze accesul la anumite site-uri și permite autorităților să verifice email-urile, mesajele sms sau cele expediate prin aplicații de mesagerie (Viber, WhatsApp, Telegram etc). Deși, Curtea de Justiție din UE a avizat negativ legea dată, ONGiștii  păpușarului susțin viceversa. Despre acest lucru ne-am convins pe 4 aprilie,  cînd reprezențanții Asociației la Strada suțineau în cadrul unei conferințe de presă că Legea Big Brother are drept scop deconspirarea pedofililor nicidecum urmărirea  mesajelor private. http://www.prime.md/rom/news/social/item33917/  Această idee neinspirată a fost promovată cu vehemență în cadrul  emisiunii Politica de la TV7 (4 aprilie 2016), de membrii mai multor ONG-uri incluse în actul guvernării. 

Știți de ce?  Prin intermediul acestei legi Plahotniuc va avea acces la toate convorbirile noastre, în cazul cînd nu-i va conveni ceva vom fi ridicați de la domiciliu și duși în izolatorul 13 alături de Filat.

Credeți-mă, atunci așa zișii apărători ai drepturilor omului ascunși sub diverse ONG-uri nu vor sări în apărarea nimănui.

În loc de concluzie cîteva întrebări:
1.Pot fi numite asociațiile respective non guvernamentale? 
2.Pe ce s-au cheltuit 21.8 mln euro?
3.Ce beneficiu în folosul comunității au avut aceste ONG ?
4. Ce încredere putem avea în ele, după faptele pe care le-am expus ?