miercuri, 12 aprilie 2017

Fața lui Alaiba...

În ultima perioadă de timp observăm o alunecare  spre absurd. Partenerii lui Plaha “luptă cu Plahotniuc”, iar Plaha,  care conduce cel mai corupt partid, mimează lupta cu corupția. Un caz clinic îl servește  fostul sfetnic al alianței de guvernămînt  Dumitru Alaiba.

Alaiba devine un jucător important în cabinetul ministrului Filat, în momentul cînd scena politică din țară s-a  înfierbîntat la maximum.

Jocul lui Alaiba
Iunie 2012, Alaiba este numit consultant în oficiul prim-ministrului Filat în domeniile economic și financiar. Funcție pe care a deținut-o pînă în noiembrie 2013, fiind propulsat la funcția de șeful secretariatului consiliului economic al prim-ministrului.  Funcție ce-a deținut-o pînă în ianuarie 2016.

Așa cum am menționat mai sus Alaiba este complice la toate schemele  prim-miniștrilor Filat, Leancă, Streleț, Gaburici.  Chiar și așa își continuă activitatea bine merci.

Cazul BEM e unul de referiță. În timp ce societatea fierbea pe marginea situației de la BEM, Alaiba  ne asigura că totul ar fi un atac mediatic asupra prim-ministrului Filat.  “În data de 30 ianuarie un agramat apatic a lansat zvonuri, minciuni, falsuri. Sunt sigur că nu a făcut-o fără niciun beneficiu. Punct”, menționa Alaiba într-o intervenție pe blogul său. ”http://www.allmoldova.com/ro/news/pe-cand-lucra-in-guvernul-condus-de-filat-actualul-consilier-al-maiei-sandu-dumitru-alaiba-dadea-asigurari-ca-situatia-de-la-bem-este-stabila Apaticul agramat la care se referea era nimeni altul decît Igor Dodon care suținea:   „Cineva preia creditele neperformante de peste 1 mlrd de lei de la BEM, aduce banca la situația aproape de faliment, pentru ca mai târziu să se meargă la o emisie suplimentară de acțiuni, la care statul nici nu a participat”.  Imediat după predarea întregului pachet de acțiuni a BEM lui Shor, postarea lui Alaiba a dispărut subit de peste tot. Oare de ce?

Landromatul- „Spălătoria de bani”  s-a desfășurat între anii 2010-2014.
Bazele schemei au fost puse pe teritoriul țării noastre sub conducerea înțeleaptă a unor reprezentanți AIE. Abia după ce s-a încheiat operațiunea rusească de spălare a banilor prin intermediul judecătorilor, s-a trezit și Guvernul de la Chișinău. https://www.rise.md/articol/operatiunea-ruseasca-the-laundromat/  Unde era Alaiba atunci? Pe cine consulta? De ce-a tăinuit cea mai mare spălare de bani din Europa de Est? Nu cumva îi era convenabil lucrul ăsta?

Concesionarea Aeroportului – unde lucrai domnule cînd se concesiona Aeroportul? De ce concursul de privatizare a instituției s-a desfășurat cu „porțile închise”? http://unimedia.info/stiri/doc-activele-aeroportului-international-chisinau--scoase-spre-concesiune-61331.html Oare  evenimentul nu venea în detrimentul bugetului de stat ca să sesizezi opinia publică?  Or, functia de șef pe Consiliul Economic al premierului îți oferea acces la informație, tribună publică, acces la partenerii externi. De ce-ai tăcut domnule? Sau erai parte la această porcărie?

Amintim, există mai multe informații că stăpînul adevărat al aeroportului este PD, dacă nu chiar liderul formațiunii. În februarie, 2014, 95 la sută din acţiunile SRL „Avia Invest” au fost cumpărate de firma SRL „Comax-Avia” cu un capital social sub 2000 dolari, avînd fondatori din offshor-uri.  În spatele acestei companii stau oligarhi din PDM, care l-au impus pe Ilan Şor să-şi cedeze activele.

Cazul Butmalai- poate, nici de omorul lui Ion Butmalai n-ai știut, dle Alaiba?
Deși, puțin probabil să nu fi știut informația din prima sursă, preferînd să fii complicele unui omor soarta căruia este incertă pînă în prezent. Orice om integru, ar fi părăsit imediat alianța. Ca să nu mai zic de cazul Padurea Domnească. Deși PLDM a acuzat PD și pe păpușar de omor, au preferat să mențină aliansul cu Plahotniuc,  de dragul aflatului la treucă. Azi, insul are tupeu sa lupte cu Plahotniuc…

Dosarul licitațiilor trucate-  pe 8 aprilie 2015 , ofiţerii CNA au reţinut 16 persoane bănuite de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Printre care și ministrul sănătății Andrei Usatîi, acuzat că ar fi „aranjat”  20 de licitaţii publice privind procurarea dispozitivelor medicale pentru instituţiile medicale din ţară. Valorea cărora depășea 200 milioane de lei. Deși, dosarul a fost unul de rezonanță publică Alaiba a preferat să tacă. Poate ne spune el de ce?

Miliardul- unde erai cînd se fura miliardul? Osanele cărui demnitar cîntai? Oare nu pe ale lui Filat, căruia îi ofereai consultanță în domeniul economic?

În perioada 2010-2015 cînd Alaiba îl consilia pe Filat , liderul PLDM a cedat întreaga putere: CNA, CSJ, SIS, Procuratura  păpușarului. Transformîndu-se într-un adevărat pahan al Moldovei. La finele lui 2010, PLDM, PD și PL au semnat un acord secret de partajare a organelor de drept și agențiilor autonome, fapt ce a contribuit la capturarea statului de oligarhi la general, și la particular de Plahotniuc. Unde era Alaiba atunci? De ce nu striga  Jos Oligarhii, Nu Plaha. Aaaaaaaaaaa, stătea pe granturi internaționale. Primea la plic pentru tăcere. Și acum cînd plicui gol a început a ciripi.

Perioada post Filat
La scurt timp după căderea guvernul Sturza în parlament, 4 ianuarie 2016,  Alaiba s-a aciuat la PAS. De unde  a și început lupta „aprigă cu păpușarul”. Zic aprigă, deoarece pînă la ziua de azi, nu l-am văzut pe Alaiba să se alăture vreunui grup protestar de avengură.

Pe 23 iulie 2015 un grup de protestari în frunte cu G. Petrenco protestau non stop în fața casei păpușarului.  L-a văzut cineva pe Alaiba să se alăture grupului Petrenco în decursul zilelor ce au urmat? Evident că nu.

4 octombrie același an, 2015, reprezentanții PPDA au protestat în fața sediului lui Plahotniuc, Global Business Center.

Unde era Alaiba în acel moment? Or, pe  atunci nu se punea problema: Nu PLAHA?

Pasul  lui Alaiba
Actualmente, Alaiba  luptă cu dușmanii comuni ai Maiei - Plahotniuc, nicidecum cu Plahotniuc. De cînd Dodon a devenit președinte,  s-a transformat în unicul dușman și trădător de neam.

De părcă Dodon ar fi tăinut sau particpat la falimentarea BEM, concesionarea Aeroportului, omorul din Pădurea Domnească, furtul miliardului, etc. De parcă Dodon a subjugat principalele instituții ale statului. De parcă Dodon a capturat și privatizat Moldova dar nu AIE și consilierii de tipul lui Alaiba, care-l slujeau pe Filat și Plahotniuc.

Dodon a votat cumva pentru acordarea creditului de urgență în cazul BEM? Din stenograma ședinței de guvern din martie 2015, reiese cu totul altceva. Întrebare pe care și-o punea și prim-ministrul Pavel Filip. http://www.publika.md/document-secret-maia-sandu-a-votat-pentru-acordarea-creditului-de-urgenta-la-bem-convinsa-de-ministrul-finantelor-din-pldm_2739581.html  Cine consulta atunci prim-ministrul pe probleme economice? Corect, Dumitru Alaiba. Același Alaiba o consiliază la moment pe Maia Sandu și echipa PAS. 

Deci, să fie clar: individul ocupa o funcție înaltă în stat, tocmai în momentul cînd guvernul a oferit 13 mlrd lei bancilor lui Shor!!!! Banii, au plecat în offshore! După ce l-a ajutat practic pe păpușar să pună mîina pe miliard.  Mai are tupeu să declare că el luptă cu păpușarul?

Se pare că Alaiba n-are probleme nici cu liderul comunist, Vladimir Voronin,  alături de care președinta PAS a semnat consensul național. Reamintesc, Maia Sandu a crescut și format ca politician în timpul guvernării comuniste.

Aici apare întrebarea, dacă Dodon e trădător de neam, Voronin ce e atunci?

Dar, pe  Maia Sandu  în care categorie o înscriem dle Alaiba?

Tot ne aflăm în săptămîna mare ți-aș propune să treci pe la spovedanie dle. Ai avea ce povesti...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu