vineri, 7 aprilie 2017

Sindicatele în solda păpușarului și ele susțin uninominalul

Oleg Budza conduce Confederaţia Naţională a Sindicatelor  din 5 noiembrie 2009.  Perioada în care a reușit împreună cu subalternii săi să execute întru totul ordinele lui Plahotniuc. Reușind astfel să iasă basma curată din orice încurcătură. În anul 2016, Rise md susținea că Buza  a înstrăinat la prețuri derizorii Palatul de Cultură al Sindicatelor situat pe strada Kiev. Potrivit sursei, clădirea cu suprafața de 6 mii de mp a fost cumpărată de  Ilan Shor,  un alt protejat al păușarului. Solicitat de jurnaliștii Pro Tv, Buza  s-a justificat astfel: “Cladirea ceea trebuia demult demolata”. http://protv.md/stiri/actualitate/foto-shor-holding-proiecte-imobiliare-schitate-la-moscova-rise---1361741.html  

Pe 11 martie curent, angajații ÎS „Calea Ferată din Moldova” au protest față de restanțele salariale. Protestul a fost organizat de  Președintele Federației Sindicale a Feroviarilor, Ion Zaporojan. Scopul protestului, presarea ministrului MTID, Iurie Chirinciuc în ajunul moțiunii simple inițiate de socialiști. Într-un final, Chirinciuc și-a menținut fotoliul, în schimbul tîrgului,  Ghimpu a susținut în prima lectură proiectul PD privind excluderea imunității parlamentare.
“Marş de protest în capitală; Profesorii înaintează ultimatum autorităţilor”. Astfel suna un titlu pe 5 aprilie curent.  Este al doilea protest al profesorilor în ducurs de 2 săptămini organizat sub egida Federației Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, condusă de Dumitru Ivanov. Potrivit surselor, Ivanov ar fi extrem de apropiat de Partidul Democrat.  Și-n martie, și acum ținta protestelor este ministra Fusu. A doua zi după protestul profesorilor, PSRM a înregistrat moțiunea simplă împotriva Corinei Fusu. Moțiunea va fi dezbătută în plenul parlamentului în timpul nu prea îndepărtat, a menționat președintele legislativului, Andrian Candu. Mai exact,  pînă la aprobarea uninominalului în lectura a doua. Pîn atunci portofoliul ministerial al doamnei Fusu rămîne în mîinile lui Ghimpu. De el depinde și uninominalul păpușarului.


În scopul celor menționate mai sus, o profesoară cu peste 20 de ani de stagiu menționa: ”În tot acest timp, nouă, lucrătorilor din educație, ni se impunea ideea că tot ce se întâmplă și se realizează pozitiv pentru noi se datorează sindicatelor.
La fel s-a întâmplat și în cazul revendicărilor noastre de la începutul acestui an. Sindicatele s-au făcut că ne-au organizat, apoi au început discuții cu Guvernul la care doar ele știu ce au discutat, nouă ne-au spus una, în realitate a fost cu totul altceva ca până la urmă să distrugă din nou mișcarea protestatară, așa cum au făcut-o de obicei”.
https://point.md/ro/noutati/social/pedagogii-manati-la-proteste-de-cei-care-primesc-salarii-de-zeci-de-mii-de-lei


PS. Sindicatele și-au pierdut statutul de cîndva. Misiunea lor acum e să exercite presiuni asupra celor care nu convin sistemului.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu