marți, 13 iunie 2017

Dle păpușar, ce ne facem cu propaganda internă?

Astăzi, 13 iunie, PD a înregistrat proiectul de lege ce prevede înterzicerea propagandei ruse pe teritoriul țării.  Potrivit proiectului, vor fi interzise buletinele de știri și  talk-show-urile politice, restul emisiunilor nu vor avea de suferit.

Ce facem cu propaganda  plahotniucistă?
Plahotniuc controlează 3 din 4 televiziuni cu acoperire națională.

Fiecare din aceste canale difuzează de 3 ori mai multă propagandă, decît buletinul propriu-zis transmis de Pervîi Canal. 

Publika în sine este un canal de dezinformare în masă care activează non stop în baza știrilor și emisiunilor analitice, toate îndreptate spre Rusia și împotriva oponenților lui Plahotniuc.

În timpul campaniei electorale  Prime TV a fost primul canal care a difuzat știrea falsă despre sirieni. A doua zi, Ziarul de Gardă  susținea că Prime TV a scos de pe pagina oficială reportajul despre refugiații sirieni care ar susține-o pe Maia Sandu.

În grila de programe marca Prime găsim și emisiunea lui Bogatu, Cronica lui Bogatu. Emisiunea  este difuzată în fiecare zi de sîmbătă,  în ora de maximă audiție. Saptămînal Bogatu își asigură dreptul să atace rușii cu sau fară de motiv.

Doar o monstră lucidă de propagandă  din Cronica Bogatului: După cum spune  președintele Kersti Kaljulaid, astăzi trăim întro-o realitate nouă în care  Occidentul s-a dumerit în sfârșit că aventurile Moscovei nu sunt un accident sau o frondă, ci o încercare de a se poziționa drept lider al modelului antidemocratic și autoritarist de guvernare care, pentru a supraviețui, caută să destabilizeze, iar dacă se poate, să demoleze democrațiile occidentale. Din acest punct de vedere, democrațiile din fostele republici ex-sovietice reprezintă o amenințare poate chiar mai mare, deoarece se pot constitui într-un exemplu de urmat pentru cetățenii Rusiei. Tocmai de aceea maidanul de la Kiev și alte mișcări democratice scot Kremlinul din balamale”. 

Propagandă marca Publika
Duminică în capitală a avut loc protestul societății civile.  Printre jurnaliștii prezenți se număra și reporterița de la Publika, care a fost expulzată din mulțime. Îndată Publika a dat pe post un ditmai titlu: Echipa PUBLIKA TV, AGRESATĂ la mitingul partidelor de opoziție, de la Parlament.

În vara anului trecut, Publika difuza non stop o știre. Cauză penală pentru intimidarea presei după ce un jurnalist a fost agresat de liderii Platformei "DA". “Inspectoratul de Poliţie Cimişlia a deschis o cauză penală pe fapt, în urma incidentului care a avut loc în data de 12 iunie, când jurnalistul Vadim Ungureanu a fost agresat de liderii şi simpatizanţii Platformei "DA", în spatele căreia stau interlopii fugari Victor şi Viorel Ţopa”.

Și asta nu e tot. Ce facem cu propaganda de pe platforma voxpublika?

PS. Propaganda  difuzată de canalele lui Plahotniuc este mai periculoasă și tendențioasă, decît știrile difuzate de canalele rusești. 

Un comentariu:

  1. cu cea de la TV8 ce-o sa facem? ati vazut ca au in plan sa difuzeze acolo posturile de la TVC? - pana una alta, sugand bani din fonduri europene!

    RăspundețiȘtergere