joi, 20 iulie 2017

Cît ne costă „Mofturile” lui Dodon

Igor Dodon este unicul personaj din istoria Republicii Moldova supus atacurilor zilnice. Orice acțiune a sa este sabotată  absolut de toți. Spiritele sunt ațîțate mai întîi de media, ulterior de liderii politici.

Deși se știe că are pîrghii limitate și nu poate acționa mai mult de atît, societatea continuă să creadă că Dodon acționează conform propriilor interese, în defavoarea cetățenilor. Lucru absolut absurd. Orice încercare a sa de a se apropia de un anumit segment de cetățeni este amplu criticat.

Tinerii problema cui?
Pentru prima dată în istoria țării, președintele vine cu inițiativa de a organiza  Festivalul ”Generația Viitorului”, zi dedicată în exclusivitate tineretului. Imediat ce-a fost anunțat programul festivității, o sursă media apropiată păpușarului a realizat prețul  cîntăreților prezenți la manifestație. Deplasînd accentul de la evenimentul propriu-zis.




Pe 18 iulie, în cadrul festivalului, președintele a  oferit „Diploma de Onoare” celor mai buni  100 de elevi din țară. Înaintea decernării, pe rețelele de socializare apare informația că o elevă se refuză de aprecierea lui Dodon. Motivul invocat mai mult decît banal, „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea”, care identitate ți-o ea Dodon? Faptul că insistă pe întroducerea limbii moldovenești înseamnă cumva că-ți ia identitatea? Dar asta nu înseamnă că chestiunea respectivă va trece în cadrul referendumului. Și apoi, o parte a consilierilor prezidențiali vorbesc strict românește, lucru care nu-i împedică să-și desfășoare activitatea.

În prealabilul acestei zile, alți 6  studenți moldoveni care- și continuă studiile peste hoatre au fost selectați de înstituția prezidențială să asiste consilierii președintelui,  în următoarele 3 luni. Atît în primul caz, cît și în al doilea scopul președintelui a fost motivarea tinerilor să revină pe meleagurile natale, nicidecum dezbinarea idealurilor ce le împărtășesc aceștea.

Moftul lui Dodon
Moftul lui Dodon ne costă mii de pensii...,  astfel suna titlul unei știri  prezentate de ziarul Timpul, pe 12 iulie curent. Pe 24 septembrie va avea loc referendumul consultativ inițiat de președinte pe 4 chestiuni. Din capul locului executivul a menționat că nu sunt bani pentru realizarea plebiscitului. Chiar și așa jurnaliștii de la Timpul continuă manipularea cetățenilor. Moftul lui Dodon de a organiza un referendum ne costă mii de pensii. Or, deja e cunoscut că  referendumul va fi susținut de PSRM, nicidecum din banii publici.

La fel de mult ne costă și reforma guvernului, pe care Timpul o reflectă ca ceva firesc. În cazul dat nu se numără pensionarii și pensiile acestora.

O altă acțiune cu deznodămînt tragico- comic este titlul  Moldova „va muri” în mâinile celor 98 la sută de creștini ortodocși.  http://www.timpul.md/articol/moldova-va-muri-in-mainile-celor-98-la-suta-de-cretini-ortodoci-112406.html Titlul, o ofensă adusă întregii comunități creștine, erodează valorile familiei tradiționale,  dar și o palmă dată lui Dodon.

Pe scurt, ce n-ar face Dodon este împotriva tuturor. Asta ne sugerează “media independentă” astăzi.  De fapt, dependentă de granturile externe politica cărora o promovează intensiv.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu