joi, 12 octombrie 2017

Penalul Băsescu, Unirea în schimbul libertății sale


Fostul președinte al României,Traian Băsescu are la activ 2 dosare penale. Unul pentru spălare de bani, altul pentru retrocedarea unui teren ilegal.



6 mai 2016 Traian Băsescu a fost acuzat oficial de spalare de bani și este urmărit penal de Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție. http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20978850-traian-basescu-acuzat-oficial-este-urmarit-penal-pentru-spalare-bani-dosarul-terenului-din-aleea-privighetorilor.htm Potrivit procurorilor, fapta a fost săvîrșită în perioada octombrie 2000 - mai 2005, prin incheierea succesivă a mai multor contracte de vînzare-cumpărare a unor imobile". Inclusiv cînd deținea funcția de președinte (2004-2014).

O lună mai tîrziu de la deschiderea dosarului, Timofti (9 iunie) semnează un decret prin care acordă cetățenia Republicii Moldova soților Băsescu în regim special, prin încălcarea mai multor proceduri.

Pe 3 noiembrie același an,  în timpul jurămîntului, Băsescu nu ezită să enumere prerogativele ce i le oferă cetățenia Republicii Moldova. Printre care dreptul de-a fi politician aici.

Pe 3 ianuarie 2017, prin decretul președintelui Dodon,  Băsescu este lipsit de cetățenia moldovenească.

Pe 6 martie 2017, parchetul pe lîngă tribunalul București decide redeschiderea urmăririi penale în cazul  „Flora” în care Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat ilegal un teren în București, în perioada în care deținea funcția de primar.  Hotărârea este definitivă. http://evz.ro/un-nou-dosar-penal-pe-numele-lui-traian-basescu.html

Pe 25 iunie 2017 Băsescu este ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) condus de A. Șalaru.  

Pe 29 august același an Dodon susținea că Șalaru este urmărit penal pentru „înstrăinarea ilegală” a armamentului  în perioada 2013-2017. http://independent.md/dodon-salaru-dosar-penal-pentru-ca-vandut-armament-ucrainei/#.Wd8ro1u0OUk

Membri PUN sunt Ana Guțu și Alexandru Cimbriciuc.

Pe 5 septembrie 2016, Șalaru o chema în judecată pe activista Ana Guțu. Potrivit acestuia, Guțu a făcut, pe pagina sa de Facebook, mai multe „declarații false” prin care i-ar fi încălcat dreptul la „respectarea onoarei, demnității și reputației profesionale”  http://unimedia.info/stiri/doc-ZDG-Dupa-ce-i-a-cerut-in-judecata-250-de-mii-de-lei-pentru-ca-i-ar-fi-lezat-demnitatea-alaru-a-facut-partid-comun-cu-Ana-Guu-135197.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss 

Pe 11 iunie 2017, partidul Dreapta condus de Ana Guțu fuzionează cu Șalaru, ultimul a devenit și președintele PUN.

Ana Guțu a făcut istorie prin trădările politice. Mai întîi l-a trădat pe Ghimpu pentru Hadîrcă, după pe Hadîrcă pentru Băsescu și Șalaru. În viitorul legislativ, dacă dne ferește și ajunge, trece direct la Plahotniuc.

Pe 14 iunie 2012 Alexandru Cimbriciuc  ajunge în vizorul procuraturii generale. Un an mai tîrziu insista din răsputeri să repună în funcție un judecător corupt.  

Mai pe scurt, toți unul și unul... O echipă de penali numai buni de realizat Unirea.

Moldoveni treziți-vă!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu