joi, 9 noiembrie 2017

Amiciția lui Dorin cu Plahotniuc și schemele comune

Dorin Chirtoacă și cu Plahotniuc sunt amici de peste 6 ani. Timp în care au împărțit bunurile Chișinăului după placul lor. Cafeneaua Guguță, Insulele la Izvor, înstrăinarea terenurilor, afacerea cu troleibuzele, lichidarea Termocom sunt doar cîteva din schemele ce i-a legat în acest răstimp. 
Totul începe în 2011, cînd Dorin Chirtoacă pierdea cîrma primăriei în fața lui Dodon, dacă Plahotniuc nu arunca colacul de salvare.  Ca urmare a intervenției, Dodon a fost învins la o diferență de 400 voturi.
După au urmat afacerile propriu-zise.

Între anii 2013- 2014   Primăria capitalei  a fost lipsită de  300 ha de teren.  Valoarea acestora este estimată la 6 miliarde lei. Pămînt pe  care astăzi construiesc cei de la  „Dansicons” în persoana pedistului Dîrda.  O altă parte au revenit lui Iurie Năstas și firmei lui    „Transcom-M”, participant la vînătoarea din Pădurea Domnească soldată cu moartea lui Sorin Paciu. 

Alte 270 ha de teren au fost înstrăinate printr-o decizie ilegală a Consiliului Municipal din 19 iunie 2015. Prejudiciind bugetul municipal cu 1 miliard de lei.

Cîteva zile mai tîrziu, Mihai Cîrlig, fost pretor de Rîșcani  îl acuza pe Dorin de înstrăinarea altor 270 de ari din regiunea circului și a parcării din fața Spitalului Republican. Suma loturilor constituind 290 de mil de lei. 

Actualmente pe  terenul din zona circului activează o benzinărie, deși era prevăzut  un complex sportiv. 
Chirtoacă l-a ajutat pe păpușar să pună laba pe Insulele la Izvor, valoarea cărora este de min 200 milioane lei. 

Tot Chitoacă i-a închinat pe gratis Cafeneaua Guguță din centrul capitalei. 
Printr-o decizie din 2014 a Ministerului Economiei, subordonat lui Plahotniuc  a fost preluat controlul asupra „Termocomului” şi activelor acestuia, susținea Oleg Cernei.  Cîndva un bun prieten cu Dorin și consilier pe listele PL.   
Numai de pe urma afacerii cu troleibuze, activitate desfășurată în comun cu Plahotniuc, Chirtoacă s-a înbogățit cu 5,7 mil de euro. Informație confirmată de fostul primar al capitalei, Serafim Urechean.  Potrivit declarațiilor sale, un troleibuz Skoda, de origine cehă, costă 80 de mii de euro, pe cînd, pentru un troleibuz din Belorusia Chirtoacă  a plătit  peste 127 mii de euro. Respectiv, de pe fiecare unitate de transport în buzunarul lui Chirtoacă au intrat aproximativ 50 de mii de euro.
După ce i-a pus pe tavă tot, Chirtoacă se victimizează că Plahotniuc l-a exclus din joc.
Oare ultimul are nevoie de un prezervativ uzat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu