joi, 30 martie 2017

Năstase privilegiat de Plahotniuc

De foarte multe ori s-a creat impresia în media, dle Năstase, că  anume dvs îl favorizați pe Plahotniuc.

Ați fost primul lider care a solicitat din PMAN excluderea imunității parlamentare și reducerea numărul de deputați de la 101 la 71. Tot la mitingurile PPDA s-a cerut trecerea la votul uninominal.

Lucrați cot la cot cu oamenii care de-a lungul timpului l-au servit pe păpușar, gen Boțan, care este și membru DA, Viorel Cibotaru, actualul lider al PLDM, sluga umilă a lui Plahotniuc. Ați promovat-o pe Maia Sandu, mergînd peste propriile principii și valori. Același Boțan de curînd a avizat pozitiv uninominalul păpușarului în varianta actuală. 

Astăzi se discută excluderea imunității deputaților, mîine va fi votul uninominal, în timpul apropiat reducerea numărul de deputați.

De fapt, e limpede, ca prin intermediul votului uninominal il avantajați pe Plahotniuc și va expuneți la riscuri propriul partid. Foarte posibil, ca uninominalul să nu vă aducă niciun deputat în viitorul legislativ!!!. Ce veți face în acel moment? Pe cine veți reprezenta și unde? Sau poate asta si era miza: distrugerea opoziției prin sprijinul votului uninominal care-o va distruge și o va lipsi de reprezentanți în parlament?

De curînd v-ați asumat angajamentul public de-al întemnița personal pe Dodon. Faptul dat ar fi posibil doar într-un singur caz: Plahotniuc să vă cedeze funcția de procuror în schimbul promovării proiectelor sus enunțate. Reieșind din siguranța cu care v-ați exprimat, totul ar fi posibil.

Actualmente, vă bucurați de încrederea a 3,2 %, asta atestă ultimele sondaje.   Mai exact, ratingul dvs se apropie cu pași rapizi de ratingul păpușarului, care astazi este la limita de 1, 3%. http://moldova24.net/sondaj-timpul-dodon-si-sandu-cei-mai-de-incredere-politicieni-plahotniuc-ii-depaseste-pe-voronin-leanca-si-ghimpu/

Ce va fi peste un an?

Plahotniuc la moment vă satisface toate solicitările. Bucurați –vă!!!



miercuri, 22 martie 2017

Plahotniuc se crede atotputernic?

Ani la rînd s-a creat impresia că Plahotniuc ar controla Moldova ceea ce nici pe departe nu este așa. 


Patimile păpușarului
Plahotniuc și-a construit puterea pe cîțiva poli de suprafață: șantaj, bani, dosare fabricate și intimidări. Elemente specifice stilului criminal. În consecință societatea, dar și majoritatea parlamentară i-au luat frica, camuflîndu-l drept cel mai puternic și mai influent politician al RM.

Șantajul- este prima și cea mai importantă calitate a liderului PD.  Prin șantaj a obținut sprijinul PSD –ului din România. Prin șantaj și-a creat drum la Moscova, prin șantaj și-a creat și fracținea PD în parlament. O probă cu tentă sexuală este unealta cea mai eficientă. Lucru care lui Plahotniuc i-a reușit de nota 10. Cu o sută de femei foarte bune și whiskey de calitate. Ce o să faceți? Refuzați?”. Evident că nu. http://www.ziarulnational.md/evz-continua-imagini-compromitatoare-cu-politicieni-romani-trimise-la-moscova-de-oligarhul-vladimir-plahotniuc/

Bani- banii și-au jucat și ei rolul la momentul oportun, dar  nicidecum întotdeauna, cu bani a reușit să cumpere foștii transfugi PCRM.  Cu bani a reușit să destrame cîteva formațiuni, mă refer la PL, PLDM. A racolot cîțiva din alte formațiuni și cam atît, restul sunt   killeri instalați de Plahotniuc pentru ași intimida colegii de legislativ cu prezența lor. În sumă 43, (34 PD și 9 ex PLDM -iști) puțin, mult prea puțin pentru un om ce se crede tătuca Moldovei.

Dosare fabricate – Filat a căzut primul în țeapa  păpușarului. Condamnat  la 9 ani de închisoare în baza unei decizii judecătorești neafișate  pînă la moment. După, a urmat Platon, individul este zilnic măcelărit de angajații penetenciarului 13. Bătalia este de viață și de moarte. Ca și Filat, Platon ar putea muri în pușcărie fiind acuzat de cu totul altceva decît ceea ce-a făcut. Țopii, refugiați la Frankfurt. Usatîi fugar la Moscova.

Intimidări - în 2016, sub pretextul defrișării cîtorva copaci a fost demis primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov. Atunci, Curtea de Apel Cahul i-a aplicat lui Filipov o amendă de 8.000 de lei, l-a obligat să restituie statului prejudiciul de 164.000 de lei şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru un termen de doi ani. Motivul real a fost că omul n-a vrut să treacă la PD.

Presiuni demarează și asupra PSRM.  Pe 2 martie curent a fost reținut președintele oficiului teritorial PSRM din Vulcănești,  Roman Tiutin,  pentru huliganism. Deși Tiutin a fost eliberat la nici 2 ore de la reținerea sa, mediile lui Plahotniuc au reușit să profaneze imaginea PSRM.

3 săptămi după incidentul dat, președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Alexandr Tarnavsky, și-a prezentat demisia. Motivul invocat necunoașterea limbii găgăuze. În realitate Tarnavsky a fost impus să demisioneze.

Mai recent, reținerea fostului deputat PD, Iurie Bolboceanu, pentru spionaj și trădare de patrie. 

Chiar și așa Plahotniuc nu poate merge contra tuturor.

Plahotniuc nu este atotputernic
Ghimpu cu un rating de 1%, PL la limita pragului electoral, își menține coloana dreptă în fața păpușarului. Pentru orice pas al său, Ghimpu  a căpătat dividende politice. A reușit să-l mențină pe Chirtoacă la cîrma primăriei, a dobîndit 3 miniștri în guvernul Filip,  Munteanu la Mediu, Chirinciuc la Transporturi și Fusu la Educație. Cel mai impotant, Ghimpu nu susține votul uninominal și excluderea imunității parlamentare.

Leancă cu un rating de 3 la sută, pledează în continuare ca independent. Avînd susținerea lui Stati, Leancă se opune vehement multor proiecte inițiate de PD.

Fracțiunea PSRM este intactă, deși speculații sunt multiple, Plaha așa și n-a reușit să o destrame. Puțin probabil că-i va reuși. Dodon personal merge împotriva proiectelor inițiate de PD.

Fracținea PLDM la rîndu-i se declară în opoziție față de guvernarea PD și proiectele inițiate de aceștea. Nu de puține ori, Candu a fost nevoit să sară în apărarea nașului.

Plahotniuc a pierdut sprijinul extern
Pe exterior Plahotniuc stă și mai rău. De jumătate de an n-a părăsit teritoriul țării.

Plahotniuc e urmărit de interpolul rus. De curînd, în spațiul public apăruse un comunicat de presă prin care se interzicea oficialilor de stat să intre în Rusia. Misterul notei descifrate la scurt timp îl viza doar pe Plahotniuc.  http://www.jurnal.md/ro/politic/2017/3/13/interpol-pe-urmele-lui-plahotniuc-filip-a-convocat-ambasadorii-ue-si-sua-pentru-a-i-informa-ca-rusia-vrea-sa-obtina-monitorizarea-liderului-pd-care-de-jumatate-de-an-se-teme-sa-mai-iasa-din-tara/ 
Candu a ales să-i bage pe toți în oala cu friptură pentru a proteja identitatea nașului.

O dată cu demisia lui Nuland sprijunul extern s-a redus substanțial, europenii îl presează în mod constant cu furtul miliardului. Unicul sprijin este de la PSD-ul românesc,  pentru cît timp?

De curînd, a fost ales vice-președinte al Internaționalei Socialiste. Alegerea acestuia  s-a desfășurat în lipsa păpușarului. Automat, minus 500 de fotografii care i-ar fi ridicat autoritatea în fața cetățenilor.


PS: Păpușarul este pus în fața faptului consumat, ori își consolidează puterea pe interior, or, ajunge direct la pușcărie. 

vineri, 17 martie 2017

Într-un stat de drept Chirinciuc ar sta la pușcărie nu la minister

După Dîrda, Iurie Chirinciuc, poate fi considerat al doilea cel mai bogat membru PL.

Ca și Dîrda, Chirinciuc s-au avîntat în politica moldovenească pentru ași apăra afacerile de mil de euro. Soarta cetățenilor și cea a angajaților din subdiviziunea sa, fiind mult prea departe de obrazul gros al individului.

Averile și firma nedeclarată
La sfîrșitul anului 2014 Chirinciuc devenea deputat pe listele PL, încă de pe atunci individul indica în declarația pe venit o avere de 654.337.658 mil de lei. Neoficial, cifra veniturilor este mult mai mare.

Pînă a deveni deputat, Chirinciuc a fost ani la rînd președinte al Uniunii Producătorilor de Mobilă din Moldova, asociație pe care a creat-o personal în anul 2004. În postura respectivă, individual și-a tras cîteva firme de mobilă, prin intermediul cărora a reușit să monopolizeze cele mai bune piețe de desfacere a mobilei de lux în țară și peste hotarele ei, printre care Ucraina, Rusia, Cipru, etc. Este vorba de Euromobila-Lux SA, Euroatlant SRL și Moldacom Grup SRL. La care se adaugă prestigioasa firmă de mobilă italiană Cavio. La rîndul său, Cavio Moldova a fost segmentată în 3 firmulițe mici.   Potrivit rise.md, o canapea în una din aceste firmulițe, situate în sectorul Buiucani a capitalei, putea fi cumpărată la prețul promoțional de 90 de mii de lei. În timp ce salariul mediu pe economie în RM nu depășește 3 mii de lei. În cazul dat, apăre întrebarea cîți ani  i-ar trebui moldoveanului de rînd să-și permită un pat din magazinul dlui Chirinciuc?

După cum menționasem mai sus, neoficial averea lui Chirinciuc depășește cu mult suma indicată în declarația pe venit. Numai firma Cavio, i-ar fi adus oficialului în ducursului unui an venituri de  peste 2 mil de euro, bani pe care Chirinciuc i-a tăinut de ochii lumii.  Ce venit i-o fi adus și firmulițele desprinse din Cavio atunci?

Tamara Chirinciuc la închisoare
În ianuarie 2015 Tamara Chirinciuc, soția ministrului, a fost condamnată în România la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Dna Chirinciuc  ar fi intrat în gura legii românești în 2013, cînd administra firma de mobilă Moldacom Group SRL, cu sediul la Iași. Potrivit ziatului de gardă, „Tamara Chirinciuc, ar fi achiziţionat mobilă din San Marino şi a vândut-o în Estonia, fără a achita taxele vamale. Prin nedeclararea vamală a mobilierului, aceasta a cauzat un prejudiciu de 76.000 de lei statului român (17 mii USD)”. http://www.zdg.md/editia-print/investigatii/problemele-cu-legea-din-romania-ale-sotiei-unui-deputat Chirinciuc ar fi încercat să mușamalizeze cazul, dar nu i-a reușit.

Minister cu interpuși la un pas de faliment
Din 30 iulie 2015 Chirinciuc conduce Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Din postura respectivă a ridicat la rang de viceminiștri ai transportului oamenii săi.
Serghei Bucătaru – a ajuns viceministru în 2015, după ce a reprezentat companiile lui Chirinciuc în instanțele de judecată.

Vitalie Rapcea – cel de-al doilea viceministru, a fost consilierul lui Chirinciuc. În 2015, până să ajungă viceministru, el s-a ocupat de înregistrarea blogului personal al lui Chirinciuc.
Dorina Bagrinovski este secretara ministrului. Anterior a fost directorul de marketing la FC Costuleni, echipa de fotbal finanțată de Chirinciuc”, susține Rise.md
Vadim Gugea- fost director executiv al Companiei „Euroatlant”, fondată de Chirinciuc. Prin ordinul ministrului PL, din 28 octombrie 2015, Gucea devine șef la aviație, mai exact administrator interimar la Moldatsa.
Criză, dar nu pentru toți
Gucea devine șef la aviație, mai exact administrator interimar la Moldatsa. În timp șeful ridica un salariu lunar de 52 mii de lei, controlorilor de trafic aerian li s-au tăiat  salariile cu 40%, ajungînd la 12 mii.  Motivul invocat de ministerul transporturilor, criza economică din cadrul instituției.
La moment Calea Ferată din Molodova, și ea o subdiviziune a Ministerului Transporturilor, este la un pas de privatizare. Numai restanțele salariale în cadrul acestei instituții la etapa actuală constituie 120 de mil de lei. Ba mai mult, instituția ar fi renunțat la jumătate din personal pentru a face față cheltuielilor,   afirmă vocea.md, http://vocea.md/angajatii-mai-multor-institutii-de-stat-nu-si-au-ridicat-salariile-de-cateva-luni-de-zile/.
Că soarta angajaților de la cale ferată nu –i interesează absolut deloc pe mai marii întreprinderii, o demonstrează consilierul directorului ÎS Calea Ferată din Moldova, Igor Matveiciuc, care  şi-a cumpărat televiziune.Tranzacția de vânzare-cumpărare a  Noroc Media SRL, cea care administrează postul de televiziune Noroc TV, dar și postul de radio Noroc FM,  fost încheiată la finele anului trecut”, precizează anticorupție.md. 
Chirinciuc nu este mai prejos ca angajații săi. La nici 2 luni de la investirea sa în funcție de ministru al Transporturilor, Chirinciuc a  dispus prelungirea unui drum pînă la firma sa de la Ungheni. Traseul cu lungimea de 3 km, ce leagă șoseaua Sculeni-Ungheni până la sediul întreprinderii SRL Lefcons-agro, a costat bugetul de stat 8,5 milioane de lei. 
PS. Pentru așa escrocherii Chirinciuc ar trebui să stea la pușcărie nu la minister.


joi, 9 martie 2017

Igor Boțan lobează votul uninominal propus de Plahotniuc

În timp ce majoritatea liderilor politici de la noi, de rînd cu  reprezentanții societății civile, critică nestingherit votul uninominal propus de Plahotniuc, Igor Boțan susține viceversa.

Prezent în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia, Boțan susține că proiectul este îndreptat împotriva traseiștilor politici și a deputaților corupți, iar cetățenii ar trebui să aprecieze această „bună” intenție a domnului Plahotniuc. http://unimedia.info/stiri/video-igor-botan-proiectul-lui-plahotniuc-este-indreptat-impotriva-deputatilor-corupti-si-detestabili-129220.html  


Ce este votul uninominal?
Despre introducerea votului uninominal se vorbea aprins și-n anul 2013. Unica deosebire între atunci și acum este că de astă dată proiectul ar putea fi susținut în parlament de majoritatea pro –europeană.

Proiectul promovat cu intensitate de păpușar presupune 2 metode, prima ține de  alegerea deputaților pe liste de partid în proporție de 50%, cealaltă jumătatea să fie reprezentată de indivizii aleși prin vot uninominal.

Spre exemplu, dacă un candidat, fie independent, fie înaintat de un partid politic,  a acumulat 25% din voturile alegătorilor, restul împreună 50%, atunci în parlament va trece candidatul care a obținut scorul maximal, în cazul nostru 25%. Ceea ce denotă că îndividul va reprezenta interesele a cîtorva oameni care l-au votat, nicidecum pe ale întregii comunități. În cazul dat, cum ar putea localitatea x să ceară retragerea imunității candidatului y?

Ce ascunde votul uninominal?
1.     Votul uninominal presupune în primul rînd nevalidarea a peste 70% din intenția de vot a cetățenilor.

2.     Partidele mici sunt lipsite din start de dreptul de-a accede în parlament.

3.     Fie ca merg pe liste ca candidați independenți, fie înaintați de partidele politice, în parlament vor intra doar oamenii cu bani și supuși totalmente păpușarului.

4.     O dată cu votarea votului uninominal femeile automat sunt lipsite de dreptul de-a fi prezente în organele de conducere ale țării. Atunci, cum rămîne cu reprezentativitatea femeilor în politică, obiectiv dobîndit cu mare greu?

5.     Cum votează cetățenii din stînga Nistrului? Și de astă dată vor fi duși forțat la secțiile de vot unde  li se va indica concret candidatul ce trebuie ales.

6.     Candidatul diasporei este o altă șmecherie lansată de păpușar pentru  a o controla în totalitatea.

7.     Votul uninominal presupune bugete duble comparativ cu sistemul de vot existent acum.

Votul uninominal în România, similitudini
În România votul uninominal a fost întrodus în anul 2012 sub conducerea lui Traian Băsescu. În rezultat parlamentul român s-a ales cu o gloată de incompetenți care au subminat constant rolul legislativului. Fiind considerat în nenumărate rînduri cel mai slab parlament de după revoluția din 89. Eșecul votului uninominal, Băsescu și l-a asumat 2 ani mai tîrziu, cînd public a recunoscut că a fost o eroare: „Votul uninominal a fost o mare greşeală. Nu numai numărul, dar şi calitatea proastă a multor parlamentari este legată de acest tip de uninominal, în care şefii de partide nu au mai pus accent pe calitatea celor pe care îi pun pe listă, ci dacă au posibilitatea să-şi susţină campania în colegiu. România nu e pregătită pentru vot uninominal, a fost unul dintre marile crezuri eronate pe care eu le-am avut. Poporul a votat tot pentru găleată şi kilogramul de zahăr sau litrul de ulei”.

Despre acest lucru susținea recent editorialistul român, Cristian Tudor Popescu pentru Ziarul Național încercînd să ne deschidă nouă ochii. http://www.ziarulnational.md/interviu-cristian-tudor-popescu-votul-uninominal-din-romania-a-adus-in-parlament-personaje-dubioase-de-aceea-s-a-renuntat/

De ce lobează Boțan votul uninominal?
Ineficiența sistemului este arhicunoscută de dl Boțan, chiar și așa dînsul lobează intensiv proiectul lui Plahotniuc. Asta denotă o  dată-n plus că îndividul, mascat sub masca ONG-urilor pro-europene este omul păpușarului. Oricit de mult n-ar nega acest fapt, promovarea votul uninominal este dovada faptul consumat.

Și NU dle Boțan, mesajul păpușarului n-a fost orientat împotriva traseiștilor și deputaților curopți precum susțineți dtră, ci împotriva propriului popor.

Andrei Năstase înțelege mult prea bine lucrul asta. Iar dtra ca membru al platformei DA, subminați din start posibilitatea liderului Năstase de-a accede anul viitor în parlament. 

Mai pe scurt: Votul uninominal va transforma Republica Moldova în colonia păpușarului.



joi, 2 martie 2017

Ministra Glavan și imperiile pe banii cetățenilor

Încă de la investirea sa în funcția de ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, a stîrnit o sumedenie de declarații. Însuși presa a catalogat-o drept  persoană contraversată. Avînd în vedere multiplele scheme de corupție  pe care le-a aplicat de-a lungul timpului în beneficiul personal.

A ajuns la Ministerul Sănătății pur accidental, inversînd rolurile cu Mircea Buga, care a trecut la ministerul Muncii. Imediat după preluarea ministerului, la nici 3 zile de la investire, prețurile medicamentelor au crescut semnificativ. În de 2 ani de activitate, Glavan a majorat tarifele la preparatele medicamentoase de minim 3 ori.

Famila și contractele de milioane cu statul
Ruxanda Glavan este absolventa Universității de Medicină Nicolae Testimițeanu, calificarea -medic de profil general. Fără o zi lucrată în domeniu ajunge în timp rapid să ocupe 2 portofolii ministeriale. Mai întîi ministra Muncii, ulterior a Sănătății. Mama sa,  Anadela Glavan, la rîndu-i este director al Asociației Medical Teritoriale Centru de ani buni. Tatăl și sora impart funcțiile de șefi a secțiilor de Traumatologie 1 și 2  la Spitalul de Urgență din Chișinău. Unchiul acesteia este și el director la Dispensarul Municipal Dermato-Venerologic. Soțul Ruxandei, Aureliu Cincilei, fost viceguvernator al BNM. http://unimedia.info/stiri/coincidenta-sotia---ministra--sotul---numit-in-fruntea-unei-banci-comerciale-din-r--moldova-121830.html

În anul 2006, Ruxanda Glavan pune bazele unei afaceri mai mult decît profitabile în domeniul sănătății. Firma intitulată după inițialele sale, Glavirux SRL, pe care a condus-o personal pînă în anul 2013, cînd este investită în funcția de viceministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Perioada de glorie dna Glavan o cunoaște în 2011, cînd este desemnată cîștigătoarea primei licitații publice. De atunci pîinea parcă i-ar fi unsă doar cu miere de albini. Între 2011- 2015,  Glavirux SRL încheie 6 contracte cu statul care i-au adus venit de 15 mil de lei. Un alt contract de 1 mil de lei este încheiat cu AMT Centru, instituție condusă de mama sa.

Ministră implicată în scheme de corupție
Anul 2012 Ruxanda Glavan se ocupa cu contrabanda de glucomtetre în Rusia. Mai exact, aceasta apelase la serviciile unui șofer de microbuz pe ruta Chişinău-Moscova. În schimbul fiecarui glucometru transportat illegal șoferul se alegea cu 1 dolar. După ce-a fost deconspirat de vameși, șoferul ar fi apelat după ajutor la dna Glavan, care în loc să rezolve situația l-a înfundat mai mult. Mai exact, Glavan ar fi întocmit un act pe adresa firmei „Glavirux”, din numele surorii şoferului, precum că ar solicita glucometre drept ajutor umanitar. Nu a ochit bine însă. Femeia s-a dovedit a fi asistentă medicală la spitalul de psihiatrie, iar acolo bolnavii nu au nevoie de glucometer”. http://jurnal.md/ro/import/2013/9/2/viceministrul-muncii-acuzata-de-implicare-in-schema-de-contrabanda-1155974/

În 2015 Ruxanda Glavan și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Potrivit adevarul.ro, ministra Sănătății ar fi favorizat obţinerea de către un om de afaceri italian a unui proiect privind construirea a opt spitale în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova. În urma tranzacției iatalianul urma să obţină o linie de creditare pusă la dispoziţie de o asociaţie nonguvernamentală, și 10% din afacere.

PS. Ca toți  hoții din PD, Glavan își osîndește osul într-o vilă de lux situată în sectorul Rîșcani al capitalei. Casa cu suprafața de 349 mp estimată la 9 mil de lei. Pe lîngă asta, familia Glavan mai deţine o casă de locuit, două apartamente, două maşini marca Toyota şi un Lexus, trei terenuri şi 16 conturi bancare.
În realitate cîte or mai fi?