joi, 15 februarie 2018

De ce Chirtoacă salvează pielea păpușarului?


După ce-a fost supus tuturor umilințelor publice, Dorin Chirtoacă continuă să facă jocul păpușarului.  De ce?

A trecut mai bine de juma de an de cînd este purtat lunar pe holurile instituțiilor judecătorești, și supus umilințelor publice după bunul plac al păpușarului, dar nu-și dă demisia,  pentru a declanșa alegeri anticipate. Ci mizează pe un proces echitabil în RM, deși conștient că toate instituțiile de drept sunt subordonate păpușarului cu care anterior se afla în parteneriat.

Plahotniuc nu iartă absolut nimic
25 mai 2017 Dorin Chirtoacă este reținut de ofițerii CNA în lumina reflectoarelor tuturor mass mediilor din țară.  Un show regizat din timp de Plahotniuc pentru a reaminti tuturor cine e stăpînul.

La scurt timp Chirtoacă divorțează, ulterior în spațiul public este expusă viața sa personală. După toate astea Chirtoacă mai speră să fie achitat.

Unică metodă pentru  a reveni în fruntea capitalei este declanșarea alegerilor anticipate nu mai tîrziu de primăvara acestui an. Lucru inacceptat în primul rînd de Mișa Ghimpu care decide soarta nepotul său.

Prin ce e mai deosebit Chirtoacă de Filat?
Vă amintiți istoria, 15 octombrie 2015, Vlad Filat se prezenta voios la ședința parlamentului, unde alianța urma să demită procurorul general, Corneliu Gurin. Cînd colo, lucrurile s-au inversat, demisul a fost Filat, în baza anunțului public făcut de Gurin. Pentru retragerea imunității au votat 79 deputați, inclusiv fracțiunea PL.

Întrebat recent în cadrul unei emisiuni tv, de ce Dorin nu- și dă demisia, Mișa Ghimpu a declarat ferm convins  că Dorin va scapa basma curată în timpul apropiat.

La întrebarea de unde siguranța sa, dînsul a răspuns: sunt jurist cunosc legile. Filat era și mai convins la timpul său. Ce-a urmat? Un an de umilințe publice prin instanțele judecătorești, după 9 ani de pușcărie.

În cazul dat, prin ce e mai deosebit Chirtoacă de Filat?

Or închinarea primăriei și a circumscripțiilor uninominale păpușarului, nu înseamnă și lichidarea celor 600 de cauze penale pornite pe numele lui Dorin.

Un lucru este cert acum, după finisarea anului electoral Chirtoacă își va afla sentința.

În cazul dat, are rost de salvat păcatele cuiva?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu