joi, 22 martie 2018

Plahotniuc campion absolut la înșirat minciuni


În fiecare zi de marți, a fiecărei săptămîni, Plahotniuc toxică mediul ambiant cu promisiuni.

Pavel Filip a fost investit în funcția de prim-ministru pe 20 ianuarie 2016.  De atunci, cetățenii R.M., au fost supuși unor majorări fără precedent.

Gazul. Din 2016 pînă în  februarie curent, prețul la gaz, pentru consumatorul final, stabilit de ANRE a fost de 5,545 de lei pentru o mie de metri cubi. Pe 23 februarie curent, ANRE a decis micșorarea tarifului la gaz, pentru consumatorul final cu 20%. În timp ce, experții susțin că, scăderea ar trebui să fie de 34%,  în condiţiile, în care preţul de import din Rusia este în continuă scădere, iar  leul moldovenesc s-a apreciat faţă de dolar.

Lumina. 17 martie 2017, ANRE a scumpit lumina cu 3,6%, căldura cu 6 la sută.

Medicamentele.  6 octombrie 2016, Filip declara că, prețul la 160 denumiri de  preparate medicamentoase se va ieftini cu 40%.  https://point.md/ro/noutati/ekonomika/pavel-filip58-pretzul-la-medicamente-se-va-ieftini-cu-40-aceasta-va-fi-posibil-din-12-octombrie-curent

Nu- mi amintesc să se fi ieftinit ceva, în schimb, îmi aduc aminte bine anul 2015, cînd 2167 medicamente s-au scumpit în medie cu 5 lei.

20 februarie 2017,  Ruxanda Glavan,  Ministrul Sănătății, modifică  catalogul tarifelor unice. Potrivit, modificărilor operate, serviciile medicale din Republica Moldova au devenit mai scumpe, unele de două ori, altele de trei, cinci ori şi chiar mai mult. http://www.jurnal.md/ro/politic/2017/3/2/ruxanda-glavan-scapa-de-demitere-motiunea-inaintata-de-psrm-respinsa-de-parlament/

Poliția. 17 octombrie 2017, Plahotniuc sugera că Poliția de Patrulare nu va opri șoferii. Ca a doua zi, să iasă Jizdan, Ministrul de Interne,  pentru a-și contrazice stăpînul. “Nu a fost un lucru coordonat, ci o sugestie a lui Plahotniuc”.

Carburanții.  Prețul carburanților o ia razna definitiv în R.M.  De la începutul  acestui an, benzina s-a scumpit cu aproape un leu, iar motorina cu aproape 80 de bani.  ANRE lucrînd mereu în defavoarea cetățenilor, chiar și atunci cînd, prețurile la carburanți pe piața internațională erau mai mici, la noi erau în creștere continuă.

1 km de drum. De la km am  ajuns la metri. Ridicol așa-i? Pînă la implementare, în loc de 700 m de drum construit,  am putea  avea doar gropi  acoperite. Și asta în cel mai bun caz.

Prima casă. Ceea ce părea a fi o poveste de succes, s-a transformat rapid într-o istorie de insucces. Programul „Prima Casă” în Republica Moldova de mai bine de 13 ani este o speranță deșartă a tinerilor și un bazin de promisiuni false date de generații întregi de politicieni, susține activistul civic, Adrian Băluțel. La etapa actuală, inclusiv, programul lansat de PD a eșuat, băncile nefiind capabile să acopere dobînda la care se referea liderul PD.

Canalizarea. Să- mi spună cineva în care sat funcționează canalizarea centralizată.

Complexul Arena Chișinău, preluat de pe Youtube. Potrivit,  Ziarului de Gardă,  proiectul arenei a fost tăiat dintr-un proiect francez, elaborat de către o companie cu renume mondial, în 2012.  https://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/reactia-firmei-franceze-de-la-care-pdm-s-a-inspirat-pentru-arena-chisinau

Eliminarea serviciului militar obligatoriu. Pe 16 februarie curent, Ministrul Sturza declara că în următorii doi ani, Armata Națională va fi modernizată și reechipată cu armament și muniții la standardele NATO. Potrivit acestuia, “noi avem nevoie să investim în achiziția de tot ce este necesar ca Armata să își poată îndeplini obligațiile Constituționale”. Cine cu cine cade în dezacord aici?

Apărarea medicilor. O altă invenție a lui Plahotniuc. Nu prea imi imaginez ce lege ar putea scăpa medicul de violența pacientului, și invers.

Reforma școlară. În perioada 2016- 2017, sub egida prim-ministrului Filip, au fost închise aproape 700 de instituții de învățământ. Numai în 2017, Fillip a a vut 2 tentative de redresarea situației, dar fără de succes. http://unimedia.info/stiri/cate-scoli-au-fost-inchise-pe-timpul-guvernului-filip-145482.html 

Și astea sunt doar cîteva din promisiunile lui Plahotniuc. Numărul acestora depășește mult aștepările noastre de la Guvernarea Pro –Europeană, instituită la 7 aprilie 2009.

PS. Plahotniuc este campion absolut la înșirat minciuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu